در ادامه فشارها بر خانوادههای دادخواه، خبرگزاری کردپا گزارش داد که هاشم ساعدی، پدر سارینا ساعدی، از کشتهشدگان خیزش سراسری، به تحمل حبس و مجازات شلاق محکوم شده است.
بر اساس این گزارش، شعبه ١٠١ دادگاه کیفری ۲ بوکان این پدر دادخواه را به «اخلال در نظم عمومی» متهم و به شش ماه و نیم حبس و ۴۰ ضربه شلاق محکوم کرده است. این حکم روز دوشنبه دوازدهم تیرماه به هاشم ساعدی ابلاغ شد.
هاشم ساعدی شامگاە جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ به همراه خانوادههای دادخواە جانباختگان سنندج، دهگلان و دیواندره بعد از پایان مراسم بر مزار کشتهشدگان خیزش «زن، زندگی، آزادی» در آرمستان آیچی سقز و آرامستان بوکان، در ورودی شهر سقز بازداشت شد. او روز سهشنبه سیام خردادماه، با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان بوکان آزاد شد و در مدت بازداشت از دسترسی به وکیل تعیینی و ملاقات با خانواده محروم بود.
فرزند او، سارینا ساعدی، ۱۶ ساله، در جریان تجمعهای اعتراضی چهارم آبان ۱۴۰۱ بر اثر ضربوشتم نیروهای سرکوبگر و ضربات باتوم به سر دچار خونریزی مغزی شد و پس از یک روز در بیمارستان، جان باخت.
کمال لطفی، پدر رضا لطفی، از کشتهشدگان خیزش سراسری در شهر دهگلان، هم پس از تحمل ۷۷ روز حبس از زندان آزاد شد. او پیش از این در تاریخ ۲۸ فروردین با ضربوشتم بازداشت و به زندان کامیاران منتقل شد و در اعتراض به تداوم بازداشت در بلاتکلیفی چندین هفته اعتصاب غذا کرده بود.
هرانا پیش از این گزارش داده بود که لطفی با وجود کهولت سن و ابتلا به بیماریهای متعدد از جمله بیماری پوستی از رسیدگی درمانی مناسب محروم مانده است. او اخیرا به بیمارستان توحید سنندج منتقل شد اما علیرغم ناتمام ماندن مراحل درمان، به زندان بازگردانده شد.
فرزند او، رضا لطفی، ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ در جریان اعتراضها در اثر اصابت گلوله جنگی نیروهای سرکوبگر در شهر دهگلان کشته شد.
از سوی دیگر، در پی تداوم تهدیدها و فشارها بر خانوادههای دادخواه جانباختگان خیزش سراسری، نیروهای سرکوبگر در خصوص برگزاری سالروز تولد کشتهشدگان هم به خانوادههای آنها هشدار داده و آنها را به آزار و اذیت تهدید کردهاند. در همین راستا، به خانواده کشتهشدگان خیزش سراسری اعلام شده که برگزاری مراسم تولد معترضان کشتهشده کنار آرامگاهشان ممنوع است. کاربران رسانههای اجتماعی نیز در حمایت از خانوادههای کشتهشدگان خیزش سراسری روز شنبه با راهاندازی کارزاری، سالروز تولد سارینا اسماعیلزاده، مهدیس حسینی، پیمان منبری و نیز سعید یعقوبی، معترض اعدامشده در اصفهان را گرامی داشتند و با انتشار تصاویر، ویدیوها و بخشهایی از سخنان این نوجوانان و جوانان کشتهشده، بر ادامه مبارزه با جمهوری اسلامی تاکید کردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، مراسم بیستوششمین سالروز تولد پیمان منبری، از معترضان کشتهشده که قرار بود روز شنبه دهم تیر بر مزار او در بهشت محمدی سنندج برگزار شود، به دلیل تهدید و فشار اداره اطلاعات لغو شد. فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری، معترض کشتهشده در قزوین، در توییتی نوشت که حتی لغو مراسم تولد پیمان منبری سر مزار او هم برای نیروهای امنیتی کافی نبود و آنها به خانواده او گفتهاند که حتی در خانه خودتان هم حق ندارید برایش تولد بگیرید.
از سوی دیگر، محمد هاشمی، پسرخاله مجید کاظمی، معترض اعدامشده در اصفهان، در توییتی خبر داد که «به خانواده سعید یعقوبی هم اجازه ندادهاند روز تولد او کنار مزارش باشند» و این خانواده در منزل خود برای این معترض اعدامشده تولد گرفتند.
در ادامه این فشارها، خسرو علیکردی، وکیل خانواده آدینهزاده، روز سهشنبه ششم تیرماه اعلام کرد که علی آدینهزاده و مرضیه آدینهزاده، پدر و خواهر ابوالفضل آدینهزاده، از کشتهشدگان اعتراضهای سراسری، به «تبلیغ علیه نظام» متهم شدهاند. علیکردی در توییتی نوشت: «امروز پروندهای با عنوان اتهامی تبلیغ علیه نظام علیه موکلانم علی آدینهزاده و مرضیه آدینهزاده، پدر وخواهر جاویدنام ابوالفضل آدینهزاده، در شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای انقلاب مشهد ثبت شد.»
نیروهای امنیتی پیش از این در روز جمعه ۲۶ خرداد، خواهر، پدر و عموی ابوالفضل آدینهزاده را کنار آرامگاه این نوجوان کشتهشده بازداشت کرده بودند. نیروهای سرکوبگر شامگاه همان روز با یورش به روستای محل سکونت اقوام این خانواده دادخواه در اطراف فاروج در خراسان شمالی، گلدسته حسینی، مادر ابوالفضل، و تمامی بستگانشان را نیز بازداشت کردند. این افراد ۳۰ خرداد به قید وثیقه آزاد شدند.